Τι είναι ο Ενεργειακός Υαλοπίνακας

Είναι προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Ένα κανονικό διάφανο γυαλί που έχει ενισχυθεί με μια η περισσότερες λεπτές επιστρώσεις μεταλλικών οξειδίων από τη μια πλευρά του. Τα όνομα τους ( LOW –E ) προέρχεται ακριβώς από αυτό το στοιχείο που τους χαρακτηρίζει και είναι η ΧΑΜΗΛΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ( LOW-Emissive). 

Αυτές οι επιστρώσεις εμφανίζουν υψηλή ανακλαστικοτητα στο υπέρυθρο τμήμα της ακτινοβολίας και μπορεί να είναι σχεδόν διαφανές η να φέρουν διάφορους τόνους χρωμάτων.

Ανάλογα με τη μέθοδο επίστρωσης οι επιστρωμένοι υαλοπίνακες χωρίζονται σε δυο κατηγόριες…

  1.  Σε υαλοπίνακες πυρολυτικής επίστρωσης ( σκληρής επίστρωσης όπως λέγονται ) των οποίων η επίστρωση γίνεται υπό θερμοκρασίες της τάξεως των 500 Οc κατά τη διάρκεια της παραγωγής τους εν σειρά, γι’ αυτό και αποκαλούνται επίσης και ON LINE. Το βασικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι το ότι η ενσωματωμένη στην επιφάνεια του γυαλιού επίστρωση είναι ανθεκτική σε μηχανικές καταπονήσεις, πράγμα το οποίο μας παρέχει τη δυνατότητα να τοποθετούμε τα γυαλιά με την επιστρωμένη επιφάνεια στη θέση 1 στην οποία το γυαλί αποδίδει τις χρωματικές του ιδιότητες για τις οποίες το έχουμε άλλωστε επιλέξει.
  2. Σε υαλοπίνακες εν κενό επίστρωσης ( η μαλακής επίστρωσης όπως λέγονται ) των οποίων η επίστρωση γίνεται σε χωριστή φάση από την παραγωγή , γι’ αυτό αποκαλούνται και OFF LINE. Μειονέκτημα της μεθόδου είναι η παραγωγή επιστρώσεων μη ανθεκτικών σε μηχανικές καταπονήσεις κάτι που απαιτεί προσεκτικό χειρισμό των γυαλιών καθ’ όλα τα σταδία της περαιτέρω επεξεργασίας των, την χρήση τους μόνο σε διπλές υαλώσεις και την τοποθέτηση της επιστρωμένης επιφάνειας στις θέσεις 2 και 3.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εργοστάσιο - Έκθεση

Περιφερειακή Οδός

Μεγαλόπολη - ΤΚ 22200

Αρκαδία - Ελλάδα

Τηλ. +30  27910 25525

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Καλαμάτα 6909 258646

 

Γραφείο Αθήνας

Ζαλοκώστα 44 & Λεωφ.Κηφισίας

Χαλάνδρι - ΤΚ 15922

Τηλ. +30  211 106 9391

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…