Υαλοπινακες

Διακοσμητικοί

Διακόσμηση, εντυπωσιακό αποτέλεσμα, χρώμα και ασφάλεια και οι αρχιτέκτονες οι μηχανικοί και οι διακοσμητές έχουν ένα εντυπωσιακό προϊόν γυαλιού που συνδυάζει όλα τα οφέλη του πολυσρωμματικού γυαλιού με το χρώμα που επιθυμεί.

Διακοσμητικοι Υαλοπινακες

Βαμμένοι

ΒΑΜΜΕΝΟΙ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ LACOBEL

Οι υαλοπίνακες αυτοί είναι για χρήση μόνο σε εσωτερικούς χώρους (έπιπλα, ντουλάπες, επενδύσεις τοίχων). Είναι βαμμένοι με υψηλής ποιότητας βαφή, ο υαλοπίνακας είναι τελείως αδιαφανής με ευχάριστη λαμπερή εμφάνιση, η βαφή είναι ανθεκτική στους μύκητες και διατίθεται σε 25 διαφορετικά χρώματα. Εναλλακτικά διατίθεται και με μεμβράνη ασφαλείας.

ΒΑΜΜΕΝΟΙ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ LACOBEL-T

Οι υαλοπίνακες lacobel-t είναι βαμμένοι με δυνατότητα να υποστούν θερμική επεξεργασία σκλήρυνσης δηλαδή να γίνουν securit ασφαλείας αποκτώντας μεγαλύτερη μηχανική αντοχή , με ομοιόμορφη γυαλιστερή εμφάνιση και διατίθενται σε 15 διαφορετικά χρώματα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και είναι κατάλληλοι για ένα μεγάλο εύρος αρχιτεκτονικών εφαρμογών.

ΒΑΦΗ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ Καθώς η εισαγωγή και διατήρηση σε στοκ εργοστασιακά χρωματισμένων υαλοπινάκων σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων είναι δύσκολο η πιο ενδεδειγμένη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι η βαφή τους από εμάς με ειδικό χρώμα τζαμιών. Επίσης είναι πιθανό η ποικιλία των εργοστασιακών βαμμένων υαλοπινάκων να μη μας καλύπτει χρωματικά αφού όπως είδαμε παραπάνω υπάρχουν περίπου 15 με 25 διαφορετικά χρώματα. Άρα λοιπόν δεν έχουμε κανένα περιορισμό στο χρώμα, τη διάσταση και το πάχος του χρωματιστού υαλοπίνακα που χρειαζόμαστε πλέον. (RAL – pantone ).

ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΕΣ ΣΕ ΧΡΩΜΜΑΤΑ

Με μια ιδιαίτερη τεχνική μπορούμε να δημιουργήσουμε πάνω στο γυαλί διάφορα χρώματα με μια ιδιαίτερη εμφάνιση διακοσμητικού χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα είναι φανταστικό και το γυαλί αδιαφανές.

Διακοσμητικοι Υαλοπινακες

Ψηφιακή Εκτύπωση

Η ψηφιακή εκτύπωση είναι κάτι το πιο εξεζητημένο από τους βαμμένους και τους τριπλεξ χρωματιστούς υαλοπίνακες. Όταν οι διακοσμητικές απαιτήσεις και οι προσδοκίες μας για πιο εντυπωσιακό προϊόν είναι μεγαλύτερες τότε εστιάζουμε στους πολυστρωμματικους υαλοπίνακες ψηφιακής εκτύπωσης.

Μπορείτε να μας δώσετε σε ψηφιακή μορφή το θέμα που θέλετε να τυπωθεί στο γυαλί , ειτε να διαλέξετε από μια μεγάλη γκάμα έτοιμων θεμάτων .Μερικές από τις κατηγορίες είναι οι εξής… ANIMAL , ABSTRACT , BARROCK , CARTOONS , CITY , FLORAL , NATURE , ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ , PAINTINGS , RELIGIOUS , ΠΛΑΤΕΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ , ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΟ ΓΡΑΝΙΤΕΣ , ΤΟΠΙΑ κλπ.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

  • Στους υαλοπίνακες ψηφιακής εκτύπωσης διατηρούνται όλες οι ιδιότητες των πολυεπίπεδων υαλοπινάκων.
  • Η εικόνα η οποία βρίσκεται στο εσωτερικό του κρυστάλλου δε μπορεί να φθαρεί όπως μια μεμβράνη κολλημένη στην επιφάνεια του.

Διακοσμητικοι Υαλοπινακες

Τρίπλεξ Χρωματιστοί

Διακόσμηση , εντυπωσιακό αποτέλεσμα, χρώμα και ασφάλεια και οι αρχιτέκτονες οι μηχανικοί και οι διακοσμητές έχουν ένα εντυπωσιακό προϊόν γυαλιού που συνδυάζει όλα τα οφέλη του πολυσρωμματικού γυαλιού με το χρώμα που επιθυμεί. Οι χρωματιστές μεμβράνες ενδιάμεσα σε δυο υαλοπίνακες μπορεί να είναι διαφανείς , ημιδιαφανείς η ματ. Διαθέτουμε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων τα όποια παραμένουν ανεξίτηλα στον δυνατό ήλιο και γενικώς τις καιρικές συνθήκες όπως επίσης διατηρούν τη δομική τους σταθερότητα.

Διακοσμητικοι Υαλοπινακες

Διαμαντέ

Είναι ημι-διάφανο γυαλί φτιαγμένο από διάφανο η έγχρωμο γυαλί το οποίο έχει περάσει ανάμεσα από δυο κυλίνδρους στο τέλος του φούρνου και το ανάγλυφο σχέδιο έχει αποτυπωθεί σε υψηλές θερμοκρασίες στη μια συνήθως πλευρά του γυαλιού από το ανάγλυφο ρολό. Πέρα από τη μεγάλη ποικιλία σχεδίων το διαμαντε γυαλί μπορεί να προσφέρει διασπορά Φωτός και να μειώσει την εκτυφλωση από το ηλιακό φως. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα σχέδια μας….

Διακοσμητικοι Υαλοπινακες

Καθεδράλ

Οι υαλοπίνακες καθεδράλ είναι ένας τύπος διακοσμητικού υαλοπίνακα που προτιμάτε στους εκκλησιαστικούς ναούς και στις κατασκευές βιτρό. Επίσης χρησιμοποιείτε από διακοσμητές και για κατασκευές σε καταστήματα άλλα και κατοικίες.

Διαθέτουμε σε στοκ πράσινο, κίτρινο, μελί, μπλε, μοβ, λευκό και κόκκινο της φωτιάς.

Διακοσμητικοι Υαλοπινακες

Αρμέ & Κρακελέ

ΑΡΜΕ.

Τα αρμέ τζάμια λόγο του μεταλλικού πλέγματος το οποίο φέρουν μέσα στη μάζα τους έχουν κάποιες επιπλέον ιδιότητες σε σχέση με τα απλά τζάμια. Διαθέτουν μεγαλύτερη μηχανική αντοχή , εμφανίζουν αυξημένη ελαστικότητα και σε περίπτωση θραύσης το μεταλλικό πλέγμα συγκρατεί τα κομμάτια. Επίσης λόγο του πλέγματος σε περίπτωση φωτιάς συγκρατούν τις φλόγες για κάποιο χρόνο δίνοντας το χρόνο στον κόσμο να διαφύγει. Συνήθως στην μια τους πλευρά αποτυπώνονται διάφορα ανάγλυφα σχέδια με αποτέλεσμα να έχουν και διακοσμητική χρήση ιδιαίτερα το τελευταίο καιρό.

ΚΡΑΚΕΛΕ

Ο υαλοπίνακας κρακελε είναι ένας καθαρά διακοσμητικός υαλοπίνακας που όμως λόγο της ιδιαίτερης τεχνικής που κατασκευάζεται θεωρείται και ασφαλείας. Τρεις υαλοπίνακες ίδιου η διαφορετικού πάχους ενώνονται με μεμβράνες και γίνονται ένας υαλοπίνακας πολυστρωμματικός. Το μεσαίο γυαλί πριν τη διαδικασία αυτή έχει υποστεί θερμική σκλήρυνση (SECURIT). Με μια “τεχνική κίνηση” που γίνεται προκαλείται θραύση στο μεσαίο υαλοπίνακα που είναι και secuit με αποτέλεσμα αυτός να σπάσει σε εκατοντάδες μικρά κομμάτια αλλά μιας και είναι ήδη εγκλωβισμένος στη μέση να μη μπορεί να “διαφύγει” δημιουργώντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Βρίσκει θέση στη σύγχρονη διακόσμηση σαν διαχωριστικό, γραφείο, τραπέζι, μπάρες κλπ.

Διακοσμητικοι Υαλοπινακες

Αμμοβολή & Σχέδια

Στο εργοστάσιο μας διαθέτουμε αυτόματο μηχάνημα επεξεργασίας αμμοβολής. Πρόκειται για την επεξεργασία εκείνη που μετατρέπει σε ματ την επιφάνεια του γυαλιού κυρίως για διακοσμητικούς λόγους αλλά και για να μειωθεί η διαφάνεια του. Ανακαλύφθηκε το 1870 από τον Αμερικανό Benjamin Tilghman.

Η επεξεργασία πραγματοποιείται ως εξής: πεπιεσμένος αέρας ωθεί την άμμο μέσω ενός ακροφυσιου πιστολιου αμμοβολής επάνω στην επιφάνεια του γυαλιού. Ανθρακικό πυρίτιο συνήθως χρησιμοποιείται καθώς είναι οξείδιο του αλουμινίου. Το γυαλί τοποθετείται στη σχάρα εισόδου του μηχανήματος πάνω σε έναν ιμάντα όπου με το κατάλληλο προγραμματισμό ξεκάνει η διαδικασία εισόδου του γυαλιού σε ένα ειδικό διάτρητο κουβούκλιο με παράθυρο παρατήρησης όπου μέσα σε αυτό γίνεται και η αναρρόφηση της σκόνης.

Επίσης διαθέτουμε και μηχάνημα κοπής σχεδίων βινυλίου αμμοβολής μέσα από δυο καταλόγους με διάφορα σχεδία και θεματικές ενότητες που καλύπτουν ευρεία γκάμα απαιτήσεων του πελάτη όπου μπορούμε να κάνουμε είτε το σχέδιο αμμοβολή και το τζάμι διαφανές είτε το σχέδιο διαφανές και όλο το υπόλοιπο τζάμι αμμοβολή.

Διακοσμητικοι Υαλοπινακες

Σατινέ

Το σατινέ φινίρισμα δημιουργείται πάνω στην επιφάνεια του υαλοπίνακα από τη χημική επεξεργασία με υδροφθορικο οξύ ώστε να δώσει ένα ομοιόμορφο ματ φινίρισμα. Χρησιμοποιείται σε εφαρμογές διακόσμησης και ζητούμενες συνθήκες φωτισμού χωρίς διαφάνεια.