Ειδικα συστηματα

Στέγαστρα - Αίθρια

Ένα στέγαστρο δίνει ιδιαίτερο ύφος στην πρόσοψη ενός κτηρίου και εκτός από λειτουργικό, χάρη στη ποικιλία ανοξείδωτων εξαρτημάτων μπορούν να δοθούν διαφορές λύσεις στέγασης με πανέμορφο , μοντέρνο, μίνιμαλ, φουτουριστικό, ακόμα και χρωματιστό αποτέλεσμα.

Στλεγαστρα - αιθρια

Με βάσεις

Συστήματα στερέωσης κρυστάλλων με βάσεις και στηρίγματα δημιουργούν μια καλαίσθητη και ταυτόχρονα διαχρονική λύση.

Ένα στέγαστρο δίνει ιδιαίτερο ύφος στην πρόσοψη ενός κτηρίου και εκτός από λειτουργικό , χάρη στη ποικιλία ανοξείδωτων εξαρτημάτων μπορούν να δοθούν διαφορές λύσεις στέγασης με πανέμορφο, μοντέρνο, μίνιμαλ, φουτουριστικό , ακόμα και χρωματιστό αποτέλεσμα.

Όλα τα εξαρτήματα είναι από μασίφ ανοξείδωτο ατσάλι , οι άξονες στήριξης είναι διαιρούμενοι και έτσι προσαρμόζονται σε οποιοδήποτε μήκος υποστηρίζει η κατασκευή.

Επίσης μπορεί ο σκελετός στήριξης του γυαλιού να είναι από σίδερο η από αλουμίνιο. Ανάλογα το τρόπο σχεδιασμού και κατασκευής του στεγάστρου μπορεί να απαιτούνται αντηρίδες η όχι. Οι υαλοπίνακες μπορεί να είναι τρίπλεξ πολυστρωματικοί και αν απαιτούνται τρύπες πρέπει να είναι και θερμικά σκληρυμένοι (securit).

Στλεγαστρα - αιθρια

Σημειακής στήριξης

Το σύστημα σημειακής στήριξης (PLANAR) εφαρμόζεται και στην κατασκευή και στήριξη γυάλινου στεγάστρου αποτελώντας μια σύγχρονη τεχνική, δημιουργώντας ένα πραγματικά εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Τα στηρίγματα είναι από υψηλής ποιότητας ανοξείδωτα εξαρτήματα και οι υαλοπίνακες που χρησιμοποιούνται μπορεί να είναι μονοί θερμικά σκληρυμένοι securit η και τρίπλεξ πολυστρωματικοί.

Στλεγαστρα - αιθρια

Πτυσσόμενα Αίθρια - Οροφές

Πραγματικά μια τόσο εντυπωσιακή και συγχρόνως χρήσιμη κατασκευή όσο οι πτυσσόμενες γυάλινες οροφές θα σας επιτρέψει να αξιοποιήσετε πλήρως τον χώρο σας είτε είναι ιδιωτικός είτε επαγγελματικός.

Φτιαγμένη από ειδικό κράμα αλουμινίου υψηλής ποιότητας, ενισχυμένη με κοιλοδοκούς βαρέως τύπου , με υαλοπίνακες διπλούς πολυστρωματικούς και θερμικά σκληρυμένους securit αποδίδοντας τη μεγίστη ασφάλεια έναντι φορτίων νερού , χιονιού και πίεση ανεμών αποτελεί την ιδανική λύση παρέχοντας εξαιρετική μόνωση και προστασία επιτρέποντας την απεριόριστη θεά στον ουρανό και πλήρη εκμετάλλευση του φυσικού φωτός.

Αυτόματα ηλεκτρικά μοτέρ ανασύρουν τα 2/3 του ανοίγματος (ανάλογα τη σχεδιασμό της κατασκευής), με ομαλή και ποιοτική κίνηση και με δυνατότητα το κάθε κομμάτι να μαζευτεί ανεξάρτητα με αποτέλεσμα να έχει τη δυνατότητα να ανοίξει και τμηματικά.

Μπορούμε να σχεδιάσουμε μια ολόκληρη αίθουσα με περιμετρική κάλυψη από πτυσσόμενες γυάλινες πόρτες και γυάλινη ανοιγοκλεινόμενη οροφή είτε για ιδιωτική είτε για επαγγελματική χρήση.

Στλεγαστρα - αιθρια

Σταθερά Αίθρια - Οροφές

Τα σταθερά γυάλινα αιθρία/οροφές κατασκευάζονται είτε με την υψηλής αισθητικής μέθοδο της σημειακής στήριξης είτε με πλαίσια αλουμινίου συνήθως όπου οι υαλοπίνακες σφραγίζουν με ειδικά ελαστικά παρεμβύσματα και σιλικόνη.

Τα πλαίσια αλουμινίου μπορούν να είναι οποιοδήποτε χρώμα επιλέξουμε και οι υαλοπίνακες θα πρέπει να είναι ασφαλείας. (τριπλεξ πολυστρωματικοί, θερμικά σκληρυμένοι securit).

Επειδή οι υαλοπίνακες που τοποθετούνται στα αιθρία βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες καλό είναι να επιλέγουμε αυτοκαθαιρούμενο υαλοπίνακα ώστε να μην χρειάζεται συνεχώς να απομακρύνουμε συνεχώς τις βρωμιές από πάνω του ανεξάρτητα την χρωματική του επιλογή (λευκό, έγχρωμο).

Απαραίτητη επιλογή σε κτήρια με ανάγκη για φυσικό φωτισμό αλλά και υψηλή αισθητική τα γυάλινα αιθρία βρίσκουν εφαρμογή σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια.

Στλεγαστρα - αιθρια

Με Πολυκαρβονικό Μασίφ-Κυψελωτό

Τα στέγαστρα με πολυκαρβονικό (κυψελωτό, μασίφ) αποτελούν μια εναλλακτική λύση με βασικό πλεονέκτημα το μειωμένο βάρος τους σε σχέση με τα τζάμια και τη δυνατότητα κουρμπαρισματος παίρνοντας εύκολα το καλούπι του μεταλλικού σκελετού στο οποίο θέλουμε να το τοποθετήσουμε.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΥΨΕΛΩΤΟΥ ΠΟΛΥΚΑΡΒΟΝΙΚΟΥ

Υψηλή αντοχή στη κρούση. 
Εξαιρετική φωτεινή διαπερατότητα.
Εξαιρετική θερμομόνωση. 
Αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία. 
Αντοχή στη φωτιά – Β2/CLASS 1Y/UL 94 HB. Εξαιρετική αντοχή στις καιρικές μεταβολές.
Εξαιρετική αντοχή στις καιρικές μεταβολές. 
Μπορεί να λυγίσει όταν είναι κρύο. 
Ανθεκτικό στα χημικά.
Παρέχει ηχομόνωση.
Ελαφρύ.
Ανθεκτικό στο χαλάζι.
Αντοχή από -40ο έως 120ο

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣΙΦ ΠΟΛΥΚΑΡΒΟΝΙΚΟΥ

Υψηλή αντοχή στην κρούση (200 φορές πιο ανθεκτικό από το γυαλί).
Φωτεινή διαπερατότητα 88%.
Αντοχή στη φωτιά.. B1/Class 1Y/UL 94 HB.
Εξαιρετική δυνατότητα θερμικής μορφοποίησης.
Εξαιρετική αντοχή στις καιρικές μεταβολές.
Εξαιρετική αντοχή σε αραιά οξέα και ορυκτά έλαια.
Πολύ καλή αντίσταση στην υπεριώδη ακτινοβολία.
Μεγίστη θερμοκρασία συνεχούς χρήσης 130ο
Μεγίστη θερμοκρασία στιγμιαίας χρήσης 140ο
Επεξεργάζεται περιμετρικά (τρόχισμα-γυάλισμα)
Μπορεί να είναι τελείως διάφανες.