Ειδικες κατασκευες

Υαλοπέτασμα

Τα υαλοπετάσματα χρησιμοποιούνται κυρίως σε μοντέρνες προσόψεις κτηρίων με ιδιαίτερη τεχνική στήριξης των πλαισίων και των υαλοπινάκων προσδίνοντας στο κτήριο μια εντυπωσιακή γυάλινη όψη. Τελευταία έχει αρχίσει η χρήση τους και σε ιδιωτικές κατοικίες με μοντέρνα αισθητική καλύπτοντας χώρους καθιστικού, αιθρίων , κλιμακοστασίων και άλλων μικρών η μεγάλων επιφανειών.

ειδικες κατασκευες

Υαλοπέτασμα

Τα υαλοπετάσματα χρησιμοποιούνται κυρίως σε μοντέρνες προσόψεις κτηρίων με ιδιαίτερη τεχνική στήριξης των πλαισίων και των υαλοπινάκων προσδίνοντας στο κτήριο μια εντυπωσιακή γυάλινη όψη. Τελευταία έχει αρχίσει η χρήση τους και σε ιδιωτικές κατοικίες με μοντέρνα αισθητική καλύπτοντας χώρους καθιστικού, αιθρίων , κλιμακοστασίων και άλλων μικρών η μεγάλων επιφανειών. Χαρακτηρίζονται από υψηλή αντοχή στην ανεμοπίεση και συνήθως εκτός από το ίδιο βάρος τους δε φέρουν αλλά φορτία και επιλέγονται για την κατασκευή τους υλικά με αντοχή στο χρόνο και στις διαβρώσεις κάτω από και από τις πιο δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες.

ΕΙΔΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ:

  • STRUCTURAL. Το πιο κοινό σύστημα με πλάκα πίεσης και συγκράτησης του εξωτερικού υαλοπίνακα (ο υαλοπίνακας σφραγίζεται με θειοκολλα). Εδώ το πλαίσιο αλουμινίου είναι φαρδύ.
  • SEMI STRUCTURAL. Εδώ η συγκράτηση των υαλοπινάκων γίνεται μέσα στο πλαίσιο όπου το καπάκι στήριξης είναι πιο στενό και κατά συνέπεια λιγότερο ορατό αναβαθμίζοντας το οπτικό αποτέλεσμα με λιγότερο οπτικά αλουμίνιο και περισσότερο γυάλινη επιφάνεια.
  • GLAZING. Με το σύστημα αυτό δεν διακρίνεται καθόλου αλουμίνιο εξωτερικά του κτιρίου με την συγκράτηση των υαλοπινάκων να γίνεται είτε με ειδικό προφίλ που δεν είναι εμφανές και δομική σιλικόνη είτε με συγκόλληση των υαλοπινάκων στο πλαίσιο του σκελετού του υαλοπλάσματος με δομική σιλικόνη δημιουργώντας ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.