Υαλοπινακες

Υαλοπίνακες Ασφαλείας

Υαλοπίνακες που εμποδίζουν την διείσδυση εξασφαλίζοντας ότι κάθε απόπειρα βίαιης παραβίασης θα είναι αργή και θορυβώδης παρέχοντας αυξημένη προστασία ανθρώπων και περιουσίας προσφέροντας ένα φραγμό μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Υαλοπινακες Ασφαλείας

Τρίπλεξ Πολυστρωματικοί

Οι υαλοπίνακες τρίπλεξ είναι ελασματοποιμένοι υαλοπίνακες ασφαλείας που κατασκευάζονται σύμφωνα με τα στάνταρ ΕΝ 12543 και αποτελούνται από δυο η περισσότερα γυαλιά κολλημένα μεταξύ τους με ένα η περισσότερα διαστρώματα μεμβρανών πολυβυνιλοβουτιρελίου (PVB). Αφού λοιπόν τοποθετηθεί το PVB ανάμεσα στα δυο φύλλα γυαλιού όλα μαζί υπόκεινται σε θερμότητα και πίεση σε κλειστό κλίβανο με αποτέλεσμα τη στερεά προσκόλληση των διαστρεμμάτων PVB με τα τα γυαλιά. Σε περίπτωση θραύσης τα θραύσματα παραμένουν κολλημένα στη μεμβράνη PVB και έτσι αποφεύγονται οι πιθανοί τραυματισμοί από την τυχαία πτώση των υαλοθραυσμάτων. Όταν το γυαλί τρίπλεξ είναι τοποθετημένο περιμετρικά σε πλαίσιο εξακολουθεί να διατηρείται στη θέση του έως ότου αντικατασταθεί. Το τριπλεξ δεν έχει μεγαλύτερη αντοχή στη θραύση από ένα κοινό γυαλί (ίσως να έχει και μικρότερη) αλλά ο λόγος ο οποίος το καθιστά ελκυστικό σαν επιλογή είναι η συμπεριφορά του αφού ξεπεραστούν τα όρια αντοχής του.

Δηλαδή…

 • Δεν θα καταρρεύσει ανεξέλεγκτα ώστε να μας τραυματίσει
 • Θα παραμείνει στη θέση του προφυλάσσοντας το χώρο μέχρι να αντικατασταθεί.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Ο υαλοπίνακας τριπλεξ παρόλο που θα σπάσει εάν χτυπηθεί με σφυρί , πέτρα η κάτι άλλο το ενδιάμεσο φιλμ PVB θα εμποδίσει την διείσδυση εξασφαλίζοντας ότι κάθε απόπειρα βίαιης παραβίασης θα είναι αργή και θορυβώδης παρέχοντας αυξημένη προστασία ανθρώπων και περιουσίας προσφέροντας ένα φραγμό μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ

Λόγο της μεμβράνης PVB η οποία είναι ελαστική ο υαλοπίνακας τριπλεξ παρουσιάζει εξαιρετικές ηχοαποροφητικες ικανότητες. Αποσβένει τα φαινόμενα συντονισμού , εξαλείφει το φαινόμενο του ακουστικού παράθυρου στις μεσαίες και υψηλές συχνότητες και αποτελεί μια άριστη και φθηνή λύση στο πρόβλημα της ηχομόνωσης. Επίσης ο υαλοπίνακας τριπλεξ περιορίζει την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία μιας και εμφανίζει υψηλότατη κατακράτηση αυτής.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Μερικές μόνο από τις εφαρμογές που έχουν οι υαλοπίνακες τριπλεξ είναι οι εξής… ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ-ΑΙΘΡΙΑ-ΥΑΛΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ-ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ-ΣΧΟΛΕΙΑ-ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ- ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ-ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ-ΕΝΥΔΡΕΙΑ-ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ-ΦΥΛΑΚΕΣ-ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ-ΣΤΗΘΑΙΑ- ΝΤΟΥΖΙΕΡΕΣ-ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ-ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ κλπ. (περισσότερα για τους τριπλεξ υαλοπίνακες στην ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ). Με βάση την νόρμα ΕΝ 12600 προσδιορίζεται το επίπεδο προστασίας για τους πολυστρωματικους υαλοπίνακες τριπλεξ στον παρακάτω πίνακα με την αντίστοιχη διαβάθμιση…

 • ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1: Ένας υαλοπίνακας τριπλεξ κατατάσσεται στην κατηγορία 1Β1 όταν δεν διαπερνάται από αντικείμενο το οποίο ρίπτεται από 1200mm ύψος.
 • ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2: Ένας υαλοπίνακας τριπλεξ κατατάσσεται στην κατηγορία 2Β2 όταν δεν διαπερνάται από αντικείμενο το οποίο ρίπτεται από 450mm ύψος.

Υαλοπινακες Ασφαλείας

Θερμικά Σκληρυμένοι

Τα θερμικά σκληρυμένα τζάμια ασφαλείας (securit) εμφανίζουν αυξημένη μηχανική αντοχή σε σχέση με τα κοινά τζάμια. Επιπλέον είναι ακίνδυνα γιατί θρυμματίζονται σε μικρά ακίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα κομμάτια. Οι θερμικά σκληρυμένοι υαλοπίνακες εστιάζουν στην τεράστια αντοχή έναντι στη θραύση (400% ανθεκτικότεροι από τους κοινούς) προσφέροντας με αυτό το τρόπο μεγαλύτερη ενεργητική ασφάλεια θα μπορούσαμε να πούμε , μιας και ουσιαστικά με αυτή τη μεγαλύτερη μηχανική αντοχή που έχουν προσπαθούν να αποτρέψουν τις δυσάρεστες συνέπειες από το σπάσιμο ενός τζαμιού.

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Ο υαλοπίνακας όταν πάρει την τελική του μορφή (κοπή και τρύπημα η εγκοπές αν χρειάζεται) οδηγείται στην είσοδο του ειδικού φούρνου. Εισέρχεται στο θάλαμο θέρμανσης παραμένοντας εκεί στους 640ο με 720ο βαθμούς αναλόγως το πάχος του ώστε να φτάσει στο σημείο τήξης. Αμέσως μετά αυτό το βήμα οδηγείται στο χώρο ψύξης όπου ελεγχόμενα αλλά πολύ γρήγορα ψύχεται και από τις δυο πλευρές του με αποτέλεσμα οι εξωτερικές πλευρές του να συστέλλονται ταχύτερα απ ότι τα εσωτερικά τμήματα του γυαλιού τα οποία είναι ακόμα σε παχύρευστη κατάσταση και άρα να αποθηκεύεται τάση στη μάζα του υαλοπίνακα. Έτσι λοιπόν ενώ οι φυσικές του ιδιότητες παραμένουν ίδιες , η επιπλέον τάση που αποθηκεύεται στη μάζα του γυαλιού αυξάνει την μηχανική αντοχή του 4 έως και 5 φορές περισσότερο από ένα κοινό γυαλί αντίστοιχου πάχους.

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ

 • Εμφανίζουν 4 με 5 φορές αυξημένη μηχανική αντοχή σε σχέση με τους αντίστοιχους πάχους υαλοπίνακες
 • Σε περίπτωση που σπάσουν θρυμματίζονται σε μικρά ακίνδυνα κομμάτια
 • Αντέχουν σε θερμοκρασία έως περίπου τους 200Ο (+500% από το κοινό γυαλί)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Κυριότερες κατηγορίες εφαρμογών είναι οι εξής…

ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ – ΔΑΠΕΔΑ ΚΑΙ ΣΚΑΛΕΣ – ΑΙΘΡΙΑ – ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ – ΓΕΩΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΥΨΩΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ – ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕΣΑ (παρμπρίζ αυτοκίνητων, τρένων ,αεροπλάνων, παράθυρα πλοίων κλπ) – ΥΑΛΟΠΕΤΑΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΙΑΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ – ΝΤΟΥΖΙΕΡΕΣ – ΠΤΥΣΟΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ – ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ – ΠΟΡΤΑΚΙΑ ΑΝΕΥ ΠΛΑΙΣΙΩΝ – ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ (φούρνοι, τηλεοράσεις, ψυγεία κλπ) – ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ – ΗΛΙΑΚΟΙ – ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ κλπ.

ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Το επίπεδο προστασίας των σκληρυμένων υαλοπινάκων (TEMPERED GLASS) προσδιορίζεται από τη ΝΟΡΜΑ ΕΝ 12600 στον παρακάτω πίνακα…

Υαλοπινακες Ασφαλείας

Αντιβανδαλιστικοί

Οι αντιβανδαλιστικοί πολυστρωματικοί υαλοπίνακες είναι ένα επίπεδο πάνω από τους τριπλεξ υαλοπίνακες και προσφέρονται για προστασία έναντι βανδαλισμών , λεηλασιών και διαρρήξεων (δεν θεωρούνται αλεξίσφαιρα).

Παρέχουν υψηλά επίπεδα ασφαλείας όπου απαιτείται και είναι πολύφυλλα κρύσταλλα τα οποία αποτρέπουν σκόπιμες κινήσεις διαρρηκτών και εγκληματιών οι οποίοι προσπαθούν να προσεγγίσουν τα αντικείμενα που βρίσκονται πίσω από αυτά αλλά παρέχουν και προστασία από βανδαλισμούς συνέπεια επεισοδίων και ταραχών προστατεύοντας ζωές και περιουσίες. Εάν σπάσει ο πολυστρωματικός υαλοπίνακας οι μεμβράνες συνεχίζουν να παρέχουν προστασία εμποδίζοντας την είσοδο στο χώρο που προστατεύουν με αποτέλεσμα ότι κάθε απόπειρα βίαιης παραβίασης θα είναι αργή και θορυβώδης.

Τοποθετούνται σε βιτρίνες καταστημάτων (καταστήματα πολυτελών ειδών, χρυσοχοεία, οπτικών, ηλεκτρονικών, τηλεφωνίας, επώνυμων ρούχων κλπ ), μουσεία, τράπεζες, διαμερίσματα μεμονωμένες κατοικίες , εξοχικά κ.α. Συνήθως βρίσκονται μέσα σε πλαίσια, άρα μετά τη θραύση τους παραμένουν στη θέση τους δίνοντας τον απαιτούμενο χρόνο στον ιδιοκτήτη τους να τους αντικαταστήσει εξασφαλίζοντας την περιουσία του από ζημίες λόγο κατάρρευσης , από κλοπές η καιρικά φαινόμενα.

Το επίπεδο αντίστασης στην εισβολή εξαρτάται από την κατηγορία που είναι ενταγμένος ο αντιβανδαλιστικός υαλοπίνακας (όσο μεγαλύτερη μάζα γυαλιού και περισσότερες μεμβράνες διαθέτει τόσο σε μεγαλύτερη κατηγορία ανήκει).

Η συμμόρφωση στα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι υαλοπίνακες ασφαλείας και οι κατηγορίες που εντάσσονται ανάλογα με το επίπεδο προστασίας που παρέχουν, ελέγχεται και μετριέται με συγκεκριμένη μέθοδο που ισχύει στα Ευρωπαϊκά πρότυπα.

Καθώς οι μέθοδοι παράγωγης αλλά και η τεχνολογία υλικών εξελίσσονται, οι εταιρίες παράγωγης προϊόντων γυαλιού παράγουν και λανσάρουν νέα βελτιωμένα προϊόντα τα οποία με συνθέσεις μικρότερου πάχους και βάρους παρέχουν βελτιωμένες επιδόσεις, πιστοποιούμενα έτσι σε μεγαλύτερες βαθμίδες ασφαλείας. Είναι άλλωστε στόχος και επιδίωξη της παγκόσμιας βιομηχανίας γυαλιού η παράγωγη νέων τύπων υαλοπινάκων οι οποίοι με μικρότερο πάχος άρα και βάρος , να ανταποκρίνονται αποτελεσματικότερα σε συνθήκες μηχανικής καταπόνησης.

Το πρότυπο για τους αντιβανδαλιστικούς υαλοπίνακες είναι η νόρμα ΕΝ 356 όπου προκύπτουν 8 κατηγορίες διαβάθμισης αντιβανδαλιστικής και αντιδιαρρηκτικής προστασίας. Όπως γίνεται αντιληπτό η κατάταξη των υαλοπινάκων σε κατηγορίες προστασίας και ασφαλείας , με βάση την Ευρωπαϊκή νόρμα ΕΝ356 είναι ανεξάρτητη της σύνθεσης των πολυστρωματικών υαλοπινάκων και εξαρτώμενης αποκλειστικά από τις επιδόσεις αντοχής που πετυχαίνουν κατά τη διάρκεια των απαιτούμενων δοκιμασιών σε κοινοποιημένο φορέα.

Οι κατηγορίες αυτές παραθέτονται στον παρακάτω πινάκα…

Η εταιρία μας διαθέτει πλήρη γκάμα υαλοπινάκων ασφαλείας και παρέχουμε τα αντίστοιχα πιστοποιητικά εξουσιοδοτημένων εργαστηριών δοκιμών.

Υαλοπινακες Ασφαλείας

Αλεξίσφαιροι

Οι αλεξίσφαιροι υαλοπίνακες μπορούν να απορροφήσουν μεγάλη ορμή πρόσκρουσης χωρίς να διαρρηγνύονται ολοσχερώς. Χωρίς κανένα απολύτως συμβιβασμό στην όψη από έναν κοινό υαλοπίνακα προσφέρουν ένα διάφανο φραγμό ασφαλείας ενάντια στις κακόβουλες ενέργειες.

Η πρωταρχική λειτουργία των αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων είναι η προφύλαξη από διαπεραση σφαίρας η τμημάτων σφαίρας μέσα στην περιοχή που θέλουμε να προστατέψουμε. Παρόλα αυτά μερικές φορές κρίνεται απαραίτητο και απαιτητό εκτός από τον πλήρη φραγμό της διαπερασης του υαλοπίνακα από τη σφαίρα να μην πεταχτούν τυχόν θραύσματα γυαλιού στο χώρο προστασίας με ενδεχόμενο τραυματισμό, επομένως προστίθενται περισσότερα φύλλα γυαλιού και μεμβρανών.

Αυτή η επιπλέον ενίσχυση ελέγχεται κατά τη διάρκεια των τεστ με ένα έλασμα αλουμινίου το οποίο πρέπει να μείνει τελείως άθικτο ώστε ο εξεταζόμενος υαλοπίνακας να εκτός από την κατηγορία κατάταξης να εξασφαλίσει και τον χαρακτηρισμό NS ( NON SPALLING ) διότι σε διαφορετική περίπτωση παίρνει τον χαρακτηρισμό S (SPALLING).

Η προστασία που μας δίνει ο αλεξίσφαιρος υαλοπίνακας πρέπει να συμπληρώνεται από το σχεδιασμό , τον τρόπο τοποθέτησης και τη διατήρηση του συνόλου της εγκατάστασης και σαν σύνολο θα πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε σαν μια ολοκληρωμένη ασπίδα προστασίας. Υπάρχει κώδικας για την εγκατάσταση υαλώσεων ασφαλείας (BS 5357-1995).

Το αυξημένο πάχος το οποίο είναι αναγκαίο για έναν αλεξίσφαιρο υαλοπίνακα επιφέρει μια πράσινη απόχρωση η οποία πολλές φορές δεν είναι επιθυμητή όποτε για την κατασκευή τους επιλεγούμε υαλοπίνακες extra clear (υπέρ-λευκοι) ώστε το τελικό προϊόν να είναι χρωματικά ουδέτερο.

Το συνολικό πάχος , βάρος και σύνθεση του υαλοπίνακα εξαρτάται από το ονομαστικό διαμέτρημα της σφαίρας την όποια επιθυμούμε εγγυημένα να κατακρατήσει ο υαλοπίνακας. Ο αλεξίσφαιρος υαλοπίνακας μπορεί εκτός από διάφανες λευκός να είναι και έγχρωμος όπως επίσης λόγο της μεγάλης μάζας του ( πολλά κρύσταλλα με αλλεπάλληλες ενδιάμεσες ελαστομερεις μεμβράνες ) έχει και εξαιρετική ηχομόνωση. Επίσης είναι δυνατή η κατασκευή κουρμπαριστων αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων με περιορισμό στην ακτίνα καμπυλότητας.

Το Ευρωπαϊκό Στάνταρ ΕΝ 1063 κατηγοριοποιεί τις αλεξίσφαιρες υαλώσεις ανάλογα με ην αντίσταση τους σε διάφορα είδη όπλων και πυρομαχικών. Ορίζει ως υάλωση ανθεκτική σε σφαίρες την υάλωση που αντέχει σε καθορισμένη καταπόνηση ενάντια σε πυροβολισμό από συγκεκριμένα όπλα και πυρομαχικά. Μπορείτε να ενημερωθείτε από εμάς για τις απαιτούμενες προδιαγραφές εγκατάστασης αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.

Πίνακας κατηγοριών επιπέδου προστασίας αλεξίσφαιρων υαλοπινάκων:

Η εταιρία μας διαθέτει πλήρη γκάμα υαλοπινάκων ασφαλείας και παρέχουμε τα αντίστοιχα πιστοποιητικά εξουσιοδοτημένων εργαστηριών δοκιμών.

Υαλοπινακες Ασφαλείας

ΑΡΜΕ

Ο υαλοπίνακας ΑΡΜΕ ήταν ουσιαστικά η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια γυαλιού ασφάλειας. Η ιδέα αντιγράφει τη κατασκευή του μπετόν-αρμέ. Δυνατό υλικό το μπετό αλλά εξαιρετικά ευαίσθητο σε δυνάμεις εκφυλισμού , όποτε με την εισαγωγή σε αυτό πλέγματος η ράβδων σιδήρου όταν αυτό είναι σε υγρή μορφή ακόμα λύθηκε το πρόβλημα.

Έτσι και στην κατασκευή του υαλοπίνακα Αρμέ ως προς τη σύνθεση και την τήξη του δεν υπάρχει διαφορά με το κοινό γυαλί , αλλά στο στάδιο που ο υαλοπίνακας βρίσκεται ακόμα σε υγρή μορφή και εισέρχεται στη φάση της τήξης εισάγεται μέσα στο υγρό μείγμα ένα ανοξείδωτο μεταλλικό πλέγμα το οποίο μετά την τήξη του παραμένει εγκλωβισμένο μέσα στη μάζα του.

Οι επιπλέον ιδιότητες που έχουν από τους κοινούς υαλοπίνακες είναι οι εξής…

 • Διαθέτουν μεγαλύτερη μηχανική αντοχή.
 • Σε περίπτωση θραύσης το μεταλλικό πλέγμα συγκρατεί τα σπασμένα κομμάτια.
 • Λόγο του πλέγματος αποτελούν μια εύκολη λύση στο θέμα της πυρασφάλειας μιας και προσφέρουν ένα προσωρινό εμπόδιο στις φλόγες.
 • Επίσης χρησιμοποιούνται και σαν διακοσμητικοί.
 • Οι χρωματισμοί που είναι διαθέσιμοι είναι σε λευκό , φυμε και μπρονζε.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΕΣ ενώ ελαφρώς μειωμένοι λόγο του μεταλλικού πλέγματος εμφανίζονται ο συντελεστής ολικής ενεργειακής διαπερατότητας (SC) , και ο συντελεστής φωτεινής διαπερατότητας (LT)

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Λόγο των ιδιοτήτων που έχουν ( αν και σήμερα προτιμούνται οι υαλοπίνακες τριπλεξ και securit ) και λόγο του ότι για πολλές δεκαετίες ήταν το μοναδικό προϊόν ασφαλείας το βλέπουμε σε μια σειρά εφαρμογών όπως… ΑΙΘΡΙΑ – ΦΩΤΑΓΩΓΟΥΣ – ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ – ΣΤΕΓΑΣΤΡΑ – ΠΟΡΤΕΣ ΑΝΣΑΣΕΡ – ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ – ΣΧΟΛΕΙΑ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ – ΑΠΟΘΗΚΕΣ – ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ κλπ.

Υαλοπινακες Ασφαλείας

Πυρασφάλειας

Ο υαλοπίνακας πυρασφαλείας είναι float υαλοπίνακας με ενσωματωμένο πλέγμα πάχους 6 χιλιοστών το οποίο καθυστερεί την θραύση σε περίπτωση φωτιάς , καθυστερώντας έτσι τη διασπορά της φωτιάς και του καπνού.

Τα κοινά τζάμια δεν ικανοποιούν την απαίτηση για πυρασφάλεια και σπάζουν όταν αναπτυχτούν στην επιφάνεια τους θερμοκρασιακές διαφορές άνω των 40ο. Το ίδιο συμβαίνει και με το γυαλί τριπλεξ το οποίο έχει παρόμοια συμπεριφορά και δε μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές σε περίπτωση πυρκαγιάς , όπως επίσης και ο υαλοπίνακας securit δε μπορεί να θεωρηθεί ασφαλής ( παρόλο που αντέχει σε θερμοκρασίες έως 350ο ) σε συνθήκες φωτιάς που αγγίζουν τους 1000ο.

Ο υαλοπίνακας πυρασφάλειας καλύπτει αυτή την απαίτηση αντέχοντας για προκαθορισμένο χρόνο σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 1000ο εξασφαλίζοντας επαρκή χρόνο διαφυγής σε περίπτωση φωτιάς.

Μπορεί να είναι απλός με οπλισμό , μονολιθικός , η και πολυστρωματικός με ενδιάμεσο θερμικά ενεργοποιούμενο διογκωτικό υλικό. Προκειμένου να γνωρίζουμε τον προκαθορισμένο χρόνο αντοχής στη φωτιά του κάθε υαλοπίνακα σταμπάρεται με έναν αριθμό που μας δείχνει ποσά λεπτά αντέχει σε περίπτωση φωτιάς ( 30, 60, 90, 120,180 λεπτά).

Ανάλογα με τη συμπεριφορά και την απόδοση τους χωρίζονται σε 3 κύριες κατηγορίες

 • ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (Ιintegrity class E). Οι υαλοπίνακες πρέπει να παραμένουν αδιαπέραστοι από τις φλόγες , τον καπνό και τις αναθυμιάσεις. Δεν επιτρέπεται η διαπέραση φλόγας στην ασφαλισμένη πλευρά για συγκεκριμένο χρόνο.
 • ΜΟΝΩΣΗΣ (Insulation class I). Οι υαλοπίνακες αυτής της κατηγορίας εμποδίζουν την αύξηση της θερμοκρασίας πάνω από τους 140ο κατά μέσο ορό στην ασφαλισμένη πλευρά και σε καμία περίπτωση η θερμοκρασία δεν πρέπει να ξεπεράσει τους 180ο σε οποιοδήποτε σημείο για προκαθορισμένο χρόνο.
 • ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ (Radiation class W). Οι υαλοπίνακες της κατηγορίας αυτής μειώνουν τη πιθανότητα μετάδοσης της φωτιάς από ακτινοβολουμένη θερμότητα είτε διάμεσου του ιδίου του υαλοπίνακα , είτε από την μη εκτεθειμένη του επιφάνεια σε παρακείμενα αντικείμενα της ασφαλιζόμενης πλευράς για προκαθορισμένο χρόνο.

Υαλοπινακες Ασφαλείας

Τρίπλεξ & Securit

Ο υαλοπίνακας αυτός όπως καταλαβαίνουμε συνδυάζει τις δυο κατηγορίες υαλοπινάκων ασφαλείας , δηλαδή τους πολυστρωματικους τριπλεξ με τους θερμικά σκληρυμένους securit σε ένα προϊόν. Έχει όλες τις ιδιότητες ενός πολυστρωματικου και ενός σκληρυμένου υαλοπίνακα αποτελώντας ένα ολοκληρωμένο σύνθετο προϊόν ασφαλείας παρέχοντας ενεργητική και παθητική ασφάλεια ταυτόχρονα.

Όντως το καλύτερο παράδειγμα για να κατανοήσουμε την σπουδαιότητα αυτού του προϊόντος είναι να το παραλληλίσουμε με τον εξοπλισμό που διαθέτει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο. Σε κάθε τέτοιο αυτοκίνητο λοιπόν υπάρχει ο παθητικός εξοπλισμός ασφαλείας όπως οι ζώνες ασφαλείας , οι αερόσακοι , οι ελεγχόμενες ζώνες παραμόρφωσης και οι προφυλακτήρες ο όποιος εστιάζει στο τι θα συμβεί μετά το τρακάρισμα. Υπάρχει όμως και ο ενεργητικός εξοπλισμός ασφαλείας όπως το ABS , οι αναρτήσεις , τα αεριζόμενα δισκόφρενα και τα συστήματα αυτομάτου φρεναρίσματος ο οποίος εστιάζει στο να μη γίνει το τρακάρισμα.

Αν μας ρωτούσαν τι θα προτιμούσαμε από τα δυο να έχουμε στο αυτοκίνητο μας και τα δυο δε θα λέγαμε? Αυτός ο υαλοπίνακας λοιπόν προσφέρει ενεργητική ασφάλεια αφού είναι securit με εξαιρετικά αυξημένη μηχανική αντοχή ( +400% σε σχέση με ισου πάχους απλούς) , που εστιάζει στο να μην σπάσει και από την άλλη προσφέρει παθητική ασφάλεια αφού είναι και τριπλεξ όπου αν τελικά σπάσει ,τα κομμάτια θα παραμείνουν στη θέση τους περιμένοντας υπομονετικά την αντικατάσταση τους συνεχίζοντας να προσφέρουν παθητική ασφάλεια.

Άρα συνοψίζοντας έχουμε ένα προϊόν το όποιο θα σπάσει 400% δυσκολότερα από ισου πάχους απλό υαλοπίνακα αλλά ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που σπάσει τότε θα παραμείνει στη θέση του παρέχοντας προστασία κατά το σπάσιμο και έως την αποκατάσταση του.

Υαλοπινακες Ασφαλείας

Θύρες αποτροπής

Οι θύρες αποτροπής είναι γυάλινες θωρακισμένες πόρτες ελεγχόμενης πρόσβασης με μοναδικό σχεδιασμό άψογη λειτουργικότητα δυνατότητα τοποθέτησης χωρίς να καταλαμβάνει μεγάλο χώρο εξασφαλίζοντας το κατάστημα κατά την ώρα λειτουργίας του και άρα την ιδία τη ζωή σας.

Γίνεται κατασκευή σε ειδικές διαστάσεις με αντιβανδαλιστικά και αλεξίσφαιρα τζάμια, ενισχυμένους μεταλλικούς δοκούς και μεντεσέδες για εύκολη και μακρόχρονη λειτουργιά χωρίς προβλήματα. Απευθυνθείτε σε μας για να σας ενημερώσουμε για τον τύπο της πόρτας που χρειάζεστε στη σωστή τιμή.

Υαλοπινακες Ασφαλείας

Αντιεκρηκτικοί Υαλοπίνακες

Το μέγεθος των ωστικών κυμάτων από μια τυχόν έκρηξη που μπορεί να συμβεί εξαρτάται από την ποσότητα της εκρηκτικής ύλης. Η ανακατατάξεις που βλέπουμε στο παγκόσμιο σκηνικό και η ολοένα αυξανομένη τρομοκρατία έχουν δημιουργήσει μια δραματική αύξηση για πολυστρωματικό υαλοπίνακα με μηχανική αντοχή στην έκρηξη.

Υαλοπίνακας ανθεκτικός σε έκρηξη που να προσφέρει ασφάλεια στην ανθρωπινή ζωή είναι το ζητούμενο και εμείς μπορούμε να σας συμβουλέψουμε και να σας προμηθεύσουμε εξειδικευμένους πολυστρωματικούς υαλοπίνακες για την αντιμετώπιση της απειλής των βομβιστικών επιθέσεων.

Σε περίπτωση έκρηξης ο πολυστρωματικός υαλοπίνακας παραμένει στη θέση του ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο τραυματισμού και περαιτέρω ζημιών του εσωτερικού χώρου.

Σε κάθε περίπτωση η υάλωση πρέπει να είναι ανθεκτική στη πίεση από έκρηξη, τα πλαίσια πρέπει να πληρούν και αυτά τις ανάλογες προδιαγραφές όπως και η τοποθέτηση τους. Η κατηγοριοποίηση των αντιεκρηκτικών υαλοπινάκων γίνεται βάση συγκεκριμένης μεθοδολογίας (αφορά το τεστ που διενεργήθηκε για την Ευρωπαϊκή νόρμα ΕΝ 13541 με έκρηξη βόμβας με ΤΝΤ).

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ – ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ – και γενικά όπου υπάρχει ανάγκη για μεγίστη ασφάλεια.