ειδικα συστηματα

Γυάλινα στηθαία μπαλκονιών

Σύστημα στήριξης υαλοπίνακα με προφίλ αλουμινίου για την κατασκευή γυάλινου στηθαίου πάνω σε τελικό δάπεδο.

γυαλινα στηθαια

Επιδαπέδιο Σύστημα

Σύστημα επιδαπέδιας στήριξης υαλοπίνακα με προφίλ αλουμινίου για την κατασκευή γυάλινου στηθαίου πάνω σε τελικό δάπεδο.

Το σύστημα δέχεται κάθετα υαλοπίνακα πάχους 6+6mm , 8+8mm , 10+10mm και ύψος έως 1100mm. Η τοποθέτηση εφ όσον ακολουθήσουμε την απαιτουμένη τεχνική γίνεται άμεσα χωρίς να προκαλούνται φθορές στο δάπεδο.

Η βάση μπορεί να είναι τμηματική με ανεξάρτητα κομμάτια που καλύπτονται με μονοκόμματα καπάκια αλουμινίου, η μπορεί να είναι από ειδικά σχεδιασμένο μονοκόμματο προφίλ αλουμινίου το οποίο είναι άκαμπτο στις μηχανικές πιέσεις.

Τα εξαρτήματα από σκληρό συνθετικό σε συνδυασμό με το επεξεργασμένο ελαστικό, συσφίγγουν και ευθυγραμμίζουν τον υαλοπίνακα σε όλο το μήκος της κατασκευής δίνοντας ένα ολοκληρωμένο σταθερό και ασφαλές αποτέλεσμα.

γυαλινα στηθαια

Ενδοδαπέδιο Σύστημα

Το ενδοδαπέδιο σύστημα γυάλινων κάγκελων διατομής (42mmx110mm – 48mmx113mm) είναι θάλαμος εμφύτευσης κρυστάλλων μέσα στο μπετό όπου μπορεί να στερεώσει υαλοπίνακες πάχους έως 22mm και ύψος έως 110cm.

Το προφίλ ενσωματώνεται στο μπετό με τη χρήση ειδικών αγκίστρων που φέρει στις άκρες τα οποία λειτουργούν και ως υποδοχείς για τα εξαρτήματα ευθυγράμμισης και σύνδεσης.

Στο επάνω μέρος διαθέτει ειδικό αφαιρούμενο καπάκι προστασίας κατά τη ρίψη μπετού το οποίο αφαιρείται εύκολα και τα κρύσταλλα ασφαλίζονται στο θάλαμο με ελαστικά παρεμβύσματα και ελαστόμερη ρητίνη τα οποία επιτρέπουν σταθερότητα, εύκολη αντικατάσταση σε περίπτωση θραύσης και απροβλημάτιστη συμπεριφορά στις θερμοκρασιακές μεταβολές. Η υάλωση που προτείνεται είναι 10+10mm τρίπλεξ + securit με τουλάχιστον 2 μεμβράνες.

Το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο χωρίς να φαίνεται καμία βάση στήριξης του υαλοπίνακα δίνοντας λύση σε μόνιμα και απαιτητικές σχεδιαστικές προτάσεις της σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

γυαλινα στηθαια

Εξωτερικό Σύστημα

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ

Πρωτοποριακή λύση θεωρούνται τα κρεμαστά γυάλινα στηθαία. Ειδικά εξαρτήματα από ανοξείδωτο χάλυβα πακτώνονται στο στηθαίο και συγκρατούν τον υαλοπίνακα δίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Οι αποστάτες είναι ρυθμιζόμενοι και μπορούν να αυξομειώσουν την απόσταση του υαλοπίνακα από τη μετόπη ώστε να μπορέσουμε να ευθυγραμμίσουμε απόλυτα τους υαλοπίνακες μεταξύ τους. Τα κρύσταλλα φυσικά είναι ασφαλείας securit , έχουν τρύπες αναλόγων διατομών ( εξαρτάται από το σύστημα/κεφαλές στερέωσης) και ειδικό τρόχισμα στις άκρες τους.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΕΜΦΑΝΗ

Η βάση του προφίλ που θα δεχτεί τον υαλοπίνακα βιδώνεται εξωτερικά του στηθαίου και στη συνέχεια τοποθετείται ο υαλοπίνακας του οποίου η στήριξη γίνεται με ειδικά μεταλλικά στηρίγματα. Ο υαλοπίνακας πρέπει να είναι απαραίτητα securit.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΑΚΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Και σε αυτό το σύστημα η βάση του προφίλ βιδώνεται εξωτερικά του στηθαίου στη συνέχεια τοποθετείται ο υαλοπίνακας και η στήριξη γίνεται με ειδικά αλουμινένια εξαρτήματα τα οποία καλύπτονται με μια ειδική φάσα αλουμινίου προσδίδοντας στην κατασκευή ενιαίο αποτέλεσμα.

γυαλινα στηθαια

Αλουμινίου

Είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα κάγκελου με κολώνες , πολυάριθμες τυπολογίες και επιλογές με τζάμι η με οριζόντιες και κάθετες μπάρες , προφίλ στρογγυλής και τετράγωνης διατομής σε δυο βασικές αποχρώσεις ανοδίωσης (inox,φυσικό) καθώς και απομίμηση ξύλου. Ιδανικό για μπαλκόνια εσωτερικές και εξωτερικές σκάλες περιφράξεις πισινών κι εξωτερικών χώρων.

γυαλινα στηθαια

Με στηρίγματα

Υπάρχουν και κατασκευές στις οποίες το τζάμι με τη χρήση κάποιων εξαρτημάτων-στηριγμάτων πλαισιώνει τα ανοίγματα που προκύπτουν από διάφορες κατασκευές και ολοκληρώνει το έργο.

Οι κατασκευές αυτές συνήθως είναι από σίδερο , ξύλο η από μπετό. Είναι απαραίτητο να γίνει η σωστή επιλογή του κατάλληλου στηρίγματος το οποίο μπορεί να είναι είτε “απλό” είτε να απαιτεί από τον υαλοπίνακα να έχει οπές για την στήριξη του.

Ο υαλοπίνακας σε καμία περίπτωση δε μπορεί να είναι ένας απλός κοινός υαλοπίνακας αλλά πρέπει τουλάχιστον να είναι πολυστρωματικός τριπλεξ και θερμικά σκληρυμένος securit όταν απαιτούνται οπές σε αυτόν.

Το πάχος που απαιτείται κρίνεται κατά περίπτωση με βάση το μέγεθος του ανοίγματος που υπάρχει σε κάθε κατασκευή.

γυαλινα στηθαια

Κουπαστές

Κουπαστές αλουμινίου διαφόρων διατομών για εφαρμογή πάνω σε κρύσταλλα 10-22mm.

Προσθέτουν συγκεκριμένη αρχιτεκτονική αισθητική αλλά και περισσότερη ασφάλεια εφ όσον βιδωθούν από τοίχο σε τοίχο. Μπορούν να χρωματιστούν σε οπουδήποτε απόχρωση ανοδείωσης, ηλεκτροστατικής βαφής και ειδικής βαφής.