Υαλοπινακες

Αυτοκαθαριζόμενοι - Υδροαπωθητικοί

Ο ευκολότερος, οικολογικότερος και αποδοτικότερος τρόπος μείωσης των απωλειών θερμότητας και συνεπώς εξοικονόμησης χρημάτων για ψύξη και θέρμανση είναι η αντικατάσταση των παλαιών υαλοπινάκων με ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥΣ

υαλοπινακες

Αυτοκαθαριζόμενοι

Είναι οι υαλοπίνακες με επικάλυψη ειδικής διάφανης οργανικής επίστρωσης η οποία είναι υδρόφιλη και φωτοκαταλιζομενη. Η επίστρωση αυτή εναποτίθεται πάνω στον υαλοπίνακα εν θερμό με τη μέθοδο της πυρόλυσης και έχει ιδιαιτέρως αυξημένη μηχανική αντοχή. Η επίστρωση ενεργοποιείται με την ηλιακή ακτινοβολία πάνω στο γυαλί και ουσιαστικά αποδεσμεύει τα οργανικά κατάλοιπα (βρωμιές). Έτσι λοιπόν το πρώτο βρόχινο νερό δημιουργεί ένα στρώμα κατά μήκος της επιφάνειας του γυαλιού και ξεπλένει την αποσυντιθέμενη βρωμιά. Η λειτουργία αυτή καθιστά πολύ πιο σπάνια την ανάγκη καθαρισμού του υαλοπίνακα.(5-6 φορές πιο σπάνια σε σχέση με ένα κοινό υαλοπίνακα).

Ο υαλοπίνακας αυτός είναι σχεδιασμένος για εξωτερική χρήση και πρέπει να είναι εκτεθειμένος και εμφανής διαδοχικά τόσο στο ηλιακό φως όσο και στο βρόχινο νερό.

Οι αυτοκαθαριζόμενοι υαλοπίνακες μπορεί να είναι διάφανοι, ανακλαστικοί, ενεργειακοί και μπορούν να επεξεργαστούν με περιμετρικό τρόχισμα ροντε είτε να γίνουν τριπλεξ πολυστρωμματικοί είτε και securit.

Η οπτική εμφάνιση της επίστρωσης είναι τελείως διάφανη και εντοπίζεται μόνο αποκλειστικά και μόνο με ειδικό εξοπλισμό. Η αυτοκαθαριζόμενη δράση της επιδρά κυρίως στους εξής ρύπους…

ΣΚΟΝΗ – ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΝΕΡΟ – ΥΠΟΛΕΙΜΑΤΑ ΕΝΤΟΜΩΝ – ΟΡΓΑΝΙΚΟΥΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΡΥΠΟΥΣ.

Μέγιστης απόδοσης της επίστρωσης έχουμε με τον υαλοπίνακα τοποθετημένο κατακόρυφα , δε μπορεί να διαλύσει ορυκτούς ρύπους ( τσιμέντο , μπογιά ) και δε πρέπει να θεωρηθεί πως δε χρειάζονται κανένα απολύτως καθαρισμό.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τέσσερα διαφορετικά είδη με διαφορετικές ιδιότητες και χαρακτηριστικά αυτοκαθαριζόμενων υαλοπινάκων.

  • BIOCLEAN: ΔΙΑΦΑΝΗΣ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΙΖΟΜΕΝΟΣ
  • BIOCLEAN+PLANISTAR: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΙΖΟΜΕΝΟΣ
  • BIOCLEAN+COOL LITE ST108: ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΙΖΟΜΕΝΟΣ
  • BIOCLEAN+COOL LITE STB120: ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΙΖΟΜΕΝΟΣ

υαλοπινακες

Υδροαπωθητικοί

Η επιφάνεια των υδροαπωθητικών υαλοπινάκων προστατεύονται κατά τη διάρκεια της παράγωγης τους από μια διαδικασία ιοντικής δέσμης. Αυτή η τεχνολογία σφραγίζει ισόβια την επιφάνεια του υαλοπίνακα εμποδίζοντας τη διάβρωση πριν αυτή ξεκινήσει.

Οι υαλοπίνακες εκτίθενται σε ζεστό νερό, θερμότητα, υγρασία και καθαριστικά με αποτέλεσμα να αποκτούν σημάδια να αποχρωματίζονται και να διαβρώνονται. Τα συνήθη καθαριστικά που χρησιμοποιούμε στην πράξη κάνουν τον υαλοπίνακα να δείχνει χειρότερος.

Με τους υδροαπωθητικούς υαλοπίνακες είναι πλέον δυνατόν να έχετε μια ντουζιέρα , ένα νεροχύτη η ένα μπαλκόνι που να διατηρεί την αρχική του ομορφιά επί μακρόν μετά την εγκατάσταση του.

Εμείς διαθέτουμε το CRISTALGUARD κατασκευασμένο με την αποκλειστική πατέντα της GUARDIAN δηλαδή με τη διαδικασία ψεκασμού διπλής δέσμης ιόντων όπου το γυαλί διατηρείται σαν καινούργιο για χρόνια.

Το γυαλί αυτό έχει την ιδιότητα να αντέχει σε μερικές από τις πιο αντίξοες συνθήκες όπως τα προϊόντα καθαρισμού σε μορφή σπρέι η σε αυτά που χρήζουν τρίψιμο.

Αντιστέκεται στη χρήση σκληρού νερού ,στη βαφή,στη διάβρωση και σε δύσκολες περιπτώσεις καθαρισμού. Είναι ιδανικό για ντουζιέρες και κρύσταλλα σε μπανιέρες , για γυάλινα στηθαία μπαλκονιών και για μια πληθώρα άλλων εφαρμογών.