Υαλοπινακες

Κεραμικοί & ειδικών εφαρμογών

Έχουν ξεχωριστή θέση στη σύγχρονη σχεδίαση εσωτερικών χώρων και προσφέρουν εκτός από μοντέρνα αισθητική και πολλές φορές μεγάλη χρησιμότητα.

Κεραμικοι & ειδικων εφαρμογων

Κεραμικοί

Συνήθως τους χρησιμοποιούμε στα τζάκια μιας και η χρήση του τζακιού πλέον προσφέρει πολύ περισσότερα από το άναμμα μιας φωτιάς. Έχουν ξεχωριστή θέση στη σύγχρονη σχεδίαση εσωτερικών χώρων και το κεραμικό γυαλί προσφέρει εκτός από μοντέρνα αισθητική και πολλές φορές μεγάλη χρησιμότητα όταν το τζάκι είναι και ενεργειακό.

Διαθέτουμε στοκ κεραμικού γυαλιού όπου υπάρχει η δυνατότητα να κοπεί εκείνη τη στιγμή που θα το χρειαστούμε χωρίς να περιμένει ο πελάτης να γίνει παραγγελία μιας και έχει εξαιρετικά χαμηλό συντελεστή θερμικής διαστολής ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες (επεξεργάζεται με τα κοινά μηχανήματα ).

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ

 • Συνεχής χρήση στους 700 βαθμούς κελσίου
 • Αντοχή μέχρι τους 800 βαθμούς κελσίου (με πιθανότητα θερμικού σοκ).
 • Χρονικά περιορισμένη χρήση στους 800 βαθμούς κελσίου.

Κεραμικοι & ειδικων εφαρμογων

Μονόδρομοι Καθρέπτες - Spy Glass

Οι μονόδρομοι (κατασκοπευτικοί) καθρέπτες είναι λευκοί υαλοπίνακες με ειδική επίστρωση αργύρου η όποια εναποτίθεται στον υαλοπίνακα εν ψυχρώ και εν κενό.

Χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση χώρων χωρίς να γίνεται αντιληπτή η παρουσία του παρατηρητή. Χρειαζόμαστε όμως μια σχέση έντασης φωτισμού τουλάχιστον 7-1 δηλαδή ο χώρος που βρίσκεται ο παρατηρητής να είναι τουλάχιστον 7 φορές πιο φωτεινός από το χώρο τον οποίο θέλουμε να βλέπουμε.

 • ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ LR=52%
 • ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑΣ LT=<2%
 • EXEI ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΘΡΕΠΤΗ
 • ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΤΡΙΠΛΕΞ , SECURIT, ΝΑ ΚΟΥΡΜΠΑΡΙΣΤΟΥΝ , ΝΑ ΤΡΥΠΗΘΟΥΝ , ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ.

Κεραμικοι & ειδικων εφαρμογων

Μεταβλητής Διαφάνειας

Οι μεταβλητής διαφάνειας υαλοπίνακες είναι υαλοπίνακες υψηλής τεχνολογίας όπου διασφαλίζουν τον απόλυτο έλεγχο της ορατότητας μιας και με το πάτημα ενός κουμπιού αλλάζει στιγμιαία από διάφανο σε αδιάφανο. Πολυστρωμματικός υαλοπίνακας (laminated) που αποτελείται κατ ελάχιστο από δυο διάφανα λευκά η έγχρωμα γυαλιά και μια μεμβράνη υγρών κρυστάλλων ανάμεσα σε τουλάχιστον δυο άλλες μεμβράνες συγκόλλησης. Χρειάζεται λοιπόν μόνο ένας ηλεκτρικός διακόπτης ο οποίος στη θέση off οι υγροί κρύσταλλοι δεν είναι προσανατολισμένοι και ευθυγραμμισμένοι με αποτέλεσμα το γυαλί να είναι αδιαφανές μη επιτρέποντας τη θέαση, αλλά επιτρέπουν στο φως να περνάει . Στη θέση on οι υγροί κρύσταλλοι προσανατολίζονται και ευθυγραμμίζονται μετατρέποντας το γυαλί σε διαφανές επιτρέποντας τη θέαση μέσα από αυτό κανονικά σαν ένα απλό γυαλί.

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Διαχωριστικά – πόρτες – γκισέ – τοίχοι πολυμέσων – δάπεδα – βιτρίνες εκθεμάτων κλπ.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

 • Διαφάνεια και ιδιωτικότητα.
 • Προστασία και ασφάλεια.
 • Μείωση θορύβου.
 • Χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Εύκολο στη συντήρηση όπως το κοινό γυαλί.
 • Προστασία από τη UV ακτινοβολία κατά 99%.

Οι υαλοπίνακες μεταβλητής διαφάνειας εισάγονται κατόπιν παραγγελίας , τοποθετούνται σε μονή και διπλή υάλωση , μπορεί να είναι ενεργειακοί , securit , το ελάχιστο πάχος είναι 7 χιλιοστά ( το στάνταρ είναι 11 ) , ενώ οι μέγιστη διάσταση μπορεί να είναι 1000ΜΜ Χ 3000ΜΜ και η ελάχιστη 305ΜΜ Χ 405ΜΜ.

Κεραμικοι & ειδικων εφαρμογων

Ακτινοπροστασίας (Μολυβδύαλος)

Ο μολυβδύαλος είναι ένα γυαλί υψηλής προστασίας από την ακτινοβολία Χ. Στο αρχικό μείγμα πρώτων υλών του γυαλιού προστέθηκε μεγάλη ποσότητα οξείδιο του μολύβδου (PbO) που έχει την ιδιότητα να απορροφά ιονίζουσες ακτινοβολίες οι οποίες είναι εξαιρετικά επιβλαβείς. (ακτίνες χ, ακτίνες γ κλπ.).

Ο υαλοπίνακας ακτινοπροστασίας όπως συνηθίζεται να τον αποκαλούμε προορίζεται για εσωτερικούς χώρους με ελεγχόμενη θερμοκρασία και υγρασία όπου υπάρχουν ιονίζουσες ακτινοβολίες (απευθείας ή μη). Βρίσκει εφαρμογές σε εσωτερικά περάσματα, πόρτες, διαχωριστικά και παράθυρα σε εργαστήρια, ιατρικούς και βιομηχανικούς ακτινολογικούς χώρους που χρειάζονται προστασία από ακτινοβολία.

Το μέγεθος της αποτελεσματικότητας τους καθορίζεται από το λεγόμενο ισοδύναμο πάχος μολύβδου. Το μεγέθους αυτό ουσιαστικά παραλληλίζει την αποτελεσματικότητα του υπό εξέταση υαλοπίνακα με την αποτελεσματικότητα ενός θεωρητικού φύλλου μολύβδου κάποιου συγκεκριμένου πάχους.

Για παράδειγμα λοιπόν ένας υαλοπίνακας ακτινοπροστασίας 10ΜΜ προσφέρει την ιδία προστασία που προσφέρει ένα ατόφιο φύλλο μολύβδου πάχους 3,0ΜΜ.

Οι υαλοπίνακες αυτοί εισάγονται κατόπιν ειδικής παραγγελίας και μπορείτε να απευθυνθείτε σε εμάς ώστε να σας ενημερώσουμε και για τις διαστάσεις που υπάρχουν ανά πάχος μολυβδύαλου.

Κεραμικοι & ειδικων εφαρμογων

Αντιβακτηριδιακοί

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ 5 δευτερόλεπτα επαφής με μια μολυσμένη επιφάνεια είναι αρκετή για να μεταφερθεί το 99% των βακτηρίων στον άνθρωπο και ότι ορισμένα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές μολύνσεις και ασθένειες?

Η παγκόσμια βιομηχανία γυαλιού βρήκε τη λύση δημιουργώντας μια οικογένεια αντιβακτηριδιακών προϊόντων. Είναι είτε κοινοί υαλοπίνακες είτε καθρέπτες οι οποίοι έχουν υποστεί μια ειδική κατεργασία κατά την οποία εναποτίθεται στην επιφάνεια τους μια πυρολυτικη επίστρωση με βάση τον άργυρο η οποία ενσωματώνεται ανάμεσα στα μόρια της της επιφάνειας του γυαλιού και εξοντώνει το 99,9% των βακτηρίων τα οποία επικάθονται πάνω στον υαλοπίνακα , ενώ παράλληλα αναχαιτίζουν την εξάπλωση μυκήτων.

Απαραίτητος λοιπόν σε χώρους όπου η απαίτηση για υψηλή υγειηνή είναι μεγάλη….

 • Νοσοκομεία , αιματολογικές-ογκολογικές κλινικές , μονάδες εγκαυμάτων
 • Μονάδες νεογνών – χειρουργεία
 • Αίθουσες αναμονής – εργαστήρια – φαρμακεία
 • Κοινόχρηστες τουαλέτες και ντους
 • Σπα – αποδυτήρια κλπ

Η μείωση του αριθμού των βακτηρίων που παρατηρηθήκαν μετά από 24 ώρες για σταφυλόκοκκο , E-COLI , P-aeruginosa ήταν 99,9% λιγότερα βακτήρια.

Κεραμικοι & ειδικων εφαρμογων

Μεταβλητού χρωματισμού

Οι υαλοπίνακες μεταβλητού χρωματισμού έχουν την ιδιότητα να αλλάζουν τα οπτικά χαρακτηριστικά τους δηλαδή να γίνονται πιο φωτεινοί η πιο σκοτεινοί ανάλογα με τις συνθήκες χάρη στην εσωτερική θερμοχρωμμικη μεμβράνη που εσωκλείουν. Άρα αντιλαμβανόμαστε πως είναι πολυστρωματικοι (τριπλεξ). Αυτή η αλλαγή γίνεται χωρίς καμία απολύτως μηχανική παρέμβαση αλλά από τα μεταβαλλόμενα επίπεδα της θερμοκρασίας και του ηλιακού φωτός.

Τις εποχικές εναλλαγές , αλλά και τις αλλαγές κατά τη διάρκεια της ημέρας (ήλιος – συννεφιά) έρχεται να καλύψει το μειονέκτημα ενός υαλοπίνακα που έχει υψηλή διαπερατότητα φωτός ο οποίος μπορεί να έχει καλή απόδοση μια συννεφιασμένη μέρα αλλά φτωχότερη ενεργειακή απόδοση μια φωτεινή ημέρα.

Απ’ την άλλη αν επιλέξουμε έναν σκούρο υαλοπίνακα με χαμηλή οπτική διαπερατότητα φωτός θα ήταν ωφέλιμο μια φωτεινή ημέρα αλλά μια συννεφιασμένη θα δημιουργούσε ένα πραγματικά σκοτεινό και θλιβερό εσωτερικό κτηρίου. Ο υαλοπίνακας μεταβλητού χρωματισμού προσφέρει εξισορρόπηση της οπτικής διαπερατότητας φωτός και κέρδους ηλιακής θερμότητας.

Οι υαλοπίνακες μεταβλητού χρωματισμού σκουραίνουν σταδιακά με την αυξανομένη ηλιακή θερμότητα μια ηλιόλουστη μέρα , μια φωτεινότερη απόχρωση επανέρχεται απογευματινές και πρωινές ώρες , ενώ κατά τη διάρκεια μιας συννεφιασμένης μέρας διατηρούν μια ουδέτερη χρωματική κατάσταση με αποτέλεσμα να μειώνεται το κόστος που σχετίζεται με την θέρμανση , το κλιματισμό και το τεχνικό φως. Επίσης έχουν όλα τα πλεονεκτήματα ενός πολυστρωματικου υαλοπίνακα τριπλεξ ασφαλείας.